FKL-si Bunkerkloppers

SMEEROLIEVRIJE UITVOERING

Beschrijving en toepassing:

De nieuw ontwikkelde bunkerintervalkloppers, serie FKL-si, bieden zowel in slagkracht als in het slaginterval/instelbereik een grote keuzemogelijkheid. Dit is mogelijk door een breed toepassingsbereik van de bedrijfswerkdruk van 2-7 bar voor de FKL-si kloppers. De slagkracht kan pneumatisch en aanvullend op mechanische wijze worden ingesteld. Het slaginterval kan tot aan 7 slagen / seconden of verscheidene minuten /slag bedragen. Bijgevolg is de FKL-si klopper zeer flexibel toepasbaar.

De FKL-si klopper is uitgerust met een bodemplaat, welke dient voor de bevestiging van de klopper en tevens zorgt voor een optimale overdracht van de door de klopper afgegeven slagimpulsen. Het huis en de voetplaat van de klopper zijn verwaardigd uit aluminium. De slagplaat – inwendig gemonteerd in de bodemplaat-is vervaardigd uit een slagvaste kwaliteit kunststof.

Montage instructies:

Een luchtinlaatfilter met een doorlaat van 5 micron is absoluut noodzakelijk.

Alle typen FKL-si kloppers zijn voorzien van een speciale basis grondsmering, waardoor de FKL-si kloppers SMEEROLIEVRIJ kunnen worden toegepast. Voorwaarde hierbij is dat gefilterde en droge
perslucht voor de voeding van de FKL-si kloppers wordt toegepast.

BELANGRIJK: Indien gesmeerde perslucht voor de voeding van de FKL-si kloppers wordt toegepast dient deze smering constant te worden toegepast, aangezien de basis/grondsmering van de klopper door gesmeerde perslucht wordt uitgewassen.

In standaarduitvoering kunnen de FKL-si kloppers werken binnen een temperatuurbereik van -20 tot 80°C. Voor toepassingen bij temperaturen liggend tussen -40° tot 20°C en boven 80 tot 130°C zijn – op aanvraag – FKL-si kloppers in speciale uitvoering leverbaar.