DAR-Pneumatische Rol Vibrator

Beschrijving: De serie DAR pneumatische rolvibratoren zijn een aanvulling op onze serie Rol) vibratoren en zijn speciaal geschikt voor de verdichting van beton. Het nieuwe ontwerp is een robuuste vibrator, geschikt voor gebruik onder de zwaarste omstandigheden.

Het huis is vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium. In een stalen loopbaan, verwaardigd uit staal van hoge trekvastheid, draait een nauwkeurig geslepen stalen rol. Deze rol wordt opgesloten tussen twee slagvaste bronzen eindplaten.

Om het beste resultaat te verkrijgen, wordt aanbevolen een geluidsdemper toe te passen van sinterbrons. Deze geluiddempers hebben een grote luchtdoorlaat.

In de luchttoevoerleiding dient een filter en olienevelaar te worden gemonteerd, om een lange levensduur van de vibratoren te garanderen. Aanbevolen wordt hydrauliekolie, die voldoet aan ISO VG5 = 5cSt/40°C bijv. Shell olie Tellus R5

Toepassing

De hoogfrequent pneumatische rolvibratoren, serie DAR, zijn een nieuwe benadering in het bewegen van fijne materialen. Omdat deze vibratoren door perslucht worden aangedreven kan de frequentie eenvoudig worden geregeld door variatie van de luchtdruk.

  • Verdichting van kunststoffen of beton in mallen
  • Ondersteuning en verbetering van materiaalstromen
  • Scheiding van veschillende materialen en afmetingen
  • Verdichting van zand

Omgevingstemperatuur: 40 tot 150°C
Geluidsniveau: 75 to 100 dB