INVICON INDUSTRIAL BV
RADING 54
NL-1231 KB LOOSDRECHT
NETHERLANDS
+31-(0)35-5823518

PNEUMATISCH KLOPPER FKL-IN.

OLIEVRIJ

Deze nieuwe door ontwikkelde Klopper heeft een bijzonder compact bouwvorm gekregen. Bovendien is de klopper breed inzetbaar omdat hij zowel voor enkelvoudige als voor repeterende slag is in te zetten.

SLAGKRACHT

In enkelvoudige slag uitvoering kan de slagkracht traploos worden geregeld met behulp van de toegevoerde perslucht druk.

In repeterende slag uitvoering wordt gebruik gemaakt van een PST zelfsturingset (optioneel) en kan, middels van de 3 zijdelings aansluitpoorten op de klopper, worden gekozen uit 3 verschillende slagkrachten.

De toegevoerde persluchtdruk heeft dan een desbetreffende voorgeschreven waarde.

WERKING

Bij een enkelvoudige slag uitvoering geeft de klopper een slag bij het openen en sluiten van een in de toevoerleiding geplaatst 3/2 wegventiel (optioneel). De aansturing van dit ventiel vindt meestal plaats via een elektronische timer (optioneel, b.v. op het magneetventiel) of via een externe PLC-besturing.

Bij een repeterende slag uitvoering wordt de klopper ingeschakeld door een in de toevoerleiding geplaatst 3/2 wegventiel (optioneel) en zorgt de PST-zelfsturingset automatisch voor het opnieuw in en uitschakelen van de klopper. De frequentie van het aantal slagenminuut wordt geregeld met het drosselventiel dat op de PST-zelfsturingset aanwezig is. Zolang 3/2 ventiel is uitgeschakeld zal de klopper blijven werken.

Voor het bevestigen van de klopper en het overdragen van de slagimpulsen aan een constructie, is de klopper uitgevoerd met een stevige grondplaat. De klopperbehuizing en de grondplaat zijn gemaakt van aluminium, de slagplaat (in de grondplaat geïntegreerd) is gemaakt van speciaal slagvast kunststof.

De klopper FKL- ..in kan de huidige FLK- ..si typen vervangen.

De pneumatische klopper mogen met gedroogde- en olievrije perslucht worden gebruikt. Indien toch voor geoliede perslucht wordt gekozen dan zal dat ook altijd moeten gebeuren omdat de geoliede perslucht de oorspronkelijke fabriekssmering “uitwast”.

De klopper heeft in standaarduitvoering een omgevingstemperatuur bereik van -10° tot 80°C. In speciaal uitvoeringen zijn omgevingstemperaturen van -40° of tot 150°C leverbaar.