Lineaire pneumatische vibratoren

Vibratoren op perslucht zijn er in diverse uitvoeringen. Hieronder vindt u de verschillende modellen.

Lineaire FP-serie

De pneumatische zuigervibratoren, serie FP, geven een lineaire trilling met een traploos regelbare amplitude en frequentie. De frequentie is afhankelijk van de luchtdruk. Een ingebouwde veer ondersteunt het starten van de vibrator. De minimale persluchtdruk is 2 Bar. Het aluminium huis heeft een harde coating en is bestand tegen corrosie.

Lineaire FPLF-serie

Beschrijving en toepassing: (De FPLF vibratoren behoeven geen enkele smering via de perslucht). De zuigervibratormotoren – serie FPLF – zijn vergelijkbaar met de zuigervibratormotoren van de serie FP. De FPLF vibratormotoren behoeven echter NIET met olie of gedestilleerd water te worden gesmeerd via de voedingsperslucht.

Lineaire FAL-serie

De zuigervibratormotoren – FAL Serie – onderscheiden zich van de overige typen Findeva vibratormotoren doordat ze zijn uitgevoerd met een vrij uit het trilhuis uitschuivende zuiger.Het trilhuis wordt in principe bevestigd aan een vaste massa (b.v. machine of andere constructie) terwijl de uitschuivende zuiger vrij kan trillen.

Lineaire VTL-serie

De zuigervibratoren – VTL Serie – onderscheiden zich van de overige type Findeva trillers, doordat zij uitgevoerd zijn met een vrij, uit het trilhuis schuivende zuiger. Het trilhuis wordt in principe bevestigd aan een vaste massa (machine of andere constructie). De uitschuivende zuiger wordt bevestigd aan een in trilling te brengen massa, cq vrij uitschuift.