FAL Pneumatische Zuiger Vibrator

(met vrij uitschuivende zuiger)

SMEEROLIEVRIJE UITVOERING

Beschrijving en toepassing:

De zuigervibratormotoren – FAL Serie – onderscheiden zich van de overige typen Findeva vibratormotoren doordat ze zijn uitgevoerd met een vrij uit het trilhuis uitschuivende zuiger.

Het trilhuis wordt in principe bevestigd aan een vaste massa (b.v. machine of andere constructie) terwijl de uitschuivende zuiger vrij kan trillen c.q. wordt bevestigd aan een in trilling te brengen massa. Hierdoor ontstaat zodra de persluchtis aangesloten op de FAL vibratormotor een zuigerslag (Maat “S” volgens maatschets op deze prospectus) welke een grote amplitude en lineaire trilbeweging genereert.

De trilfrequentie is traploos regelbaar d.m.v. de persluchtdruk (instelbaar van 2 – 6 bars). De zuigervibratormotoren – FAL Serie – geven een lineaire trilling af met een hoge trilfrequentie en een groot amplitude bereik, regelbaar d.m.v. de persluchtdruk. De FAL zuigervibratormotoren zijn géén kloppers, d.w.z. de zuiger van de FAL slaat niet op de bodemplaat, echter de zuiger wordt door een zich in het huis van de FAL beurtelings aan boven- en onderzijde opbouwend luchtpolster afgeremd en daarna in tegenovergestelde richting versneld. De centrifugaalkracht/tijds-curve is daardoor praktisch sinusvormig, zonder pieken. Dit kenmerk is ideaal voor het transporteren van materialen.

De FAL vibratormotor is chemisch resistent en kan daardoor worden toegepast in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. De verhouding tussen het gewicht en de slagkracht van de FAL vibratormotor maakt hem bijzonder geschikt voor toepassing op toevoersystemen. De FAL vibratormotoren zijn explosieveilig, licht van gewicht, compact, geruisarm en efficiënt, waardoor ze geschikt zijn voor de meest uiteenlopende toepassingen. De FAL vibratormotoren zijn op eenvoudige wijze te monteren en zijn ontworpen voor een lange levensduur.

Montage instructies:

Een luchtinlaatfilter met een doorlaat van 5 micron is absoluut noodzakelijk. De bodemplaat en de uitschuivende zuiger van de FAL vibratormotor zijn voorzien van een boutgat met binnendraad, waardoor de vibratormotor, of naar gelang de toepassing, de uitschuivende zuiger d.m.v. slechts 1 bout kan worden bevestigd. In het trilhuis bevinden zich de persluchtinlaat-en uitlaatpoorten (beide voorzien van binnendraad, waarin resp. een persluchtaansluitnippel en geluiddemper kan worden gemonteerd.

De omgevingstemperatuur bij de FAL vibratormotoren mag maximaal 80 graden Celsius bedragen. De FAL vibratormotoren kunnen ook bij hogere temperaturen werken. Echter bij dergelijke omstandigheden kan de trilkracht door het optreden van luchtverlies door uitzetting afnemen. De FAL vibratormotoren kunnen in elke werkpositie worden gemonteerd.

Omgevingstemperatuur: 0 tot 80 °C
Maximum druk: 6Bar = 87 PSI