INVICON INDUSTRIAL BV
RADING 54
NL-1231 KB LOOSDRECHT
NETHERLANDS
+31-(0)35-5823518

FP-PNEUMATISCHE ZUIGER VIBRATOR

BESCHRIJVING EN TOEPASSING:

De pneumatische zuigervibratoren, serie FP, geven een lineaire trilling met een traploos regelbare amplitude en frequentie. De frequentie is afhankelijk van de luchtdruk.

Een ingebouwde veer ondersteunt het starten van de vibrator. De minimale persluchtdruk is 2 Bar. Het aluminium huis heeft een harde coating en is bestand tegen corrosie. De verhouding tussen het gewicht en de slagkracht van de vibrator maakt hem bijzonder geschikt voor toepassingen op toevoersystemen. De vibratoren zijn explosieveilig, licht van gewicht, compact, geruisarm en efficiënt waardoor zij geschikt zijn voor de meest uiteenlopende toepassingen.

De vibratoren zijn eenvoudig te monteren en zijn ontworpen voor continu bedrijf onder de slechtste omstandigheden. Onderhoud is derhalve nauwelijks nodig.

MONTAGE INSTRUCTIES:

Een luchtinlaatfilter met een doorlaat van 5 micron is absoluut noodzakelijk. De vibrator kan worden gebruikt zonder luchtsmering. Bij continu gebruik of wanneer gedroogde perslucht wordt gebruikt, wordt aanbevolen een olienevelaar toe te passen met hydrauliek olie, die voldoet aan ISO VG5 = 5cSt/40°C of in de plaats hiervan gedestilleerd water.

ONDERHOUD:

De FP vibratoren hebben een lange levensduur zonder overmatige zuiger- of cylinderslijtage. Het perslucht inlaatfilter moet regelmatig worden geïnspecteerd en/of gereinigd. Vuil of vervuilde lucht vertraagt of brengt de vibrator tot stilstand.

Als OPTIE kan de vibratormotor, type FP-25 en -35 geleverd worden met een adapter/bodemplaat voor bevestiging d.m.v. 4 bouten op een aanwezige bevestigingsplaats. Bij de Typen FP-50-M, FP-60-M en FP-95-M is deze bodemplaat standaard. Als STANDAARD bevestiging voor de FP-12 t/m -35 geldt een in het hart van de bodemplaat geboord boutgat.

Omgevingstemperatuur: 0 – 150°C