INVICON INDUSTRIAL BV
RADING 54
NL-1231 KB LOOSDRECHT
NETHERLANDS
+31-(0)35-5823518

FPLF-Pneumatische Zuiger Vibrator

SMEEROLIE-VRIJ

Beschrijving en toepassing:

(De FPLF vibratoren behoeven geen enkele smering via de perslucht)
De zuigervibratormotoren – serie FPLF – zijn vergelijkbaar met de zuigervibratormotoren van de serie FP. De FPLF vibratormotoren behoeven echter NIET met olie of gedestilleerd water te worden gesmeerd via de voedingsperslucht. De FPLF vibratormotoren geven een lineaire trilling af met een groot frequentie- en amplitude bereik, traploos regelbaar via de persluchtdruk (max. 6 bar). De FPLF vibratormotoren zijn geen kloppers, d.w.z. de zuiger van de FPLF slaat niet op de bodemplaat, echter de zuiger wordt door een zich in het huis van de FPLF vibrator beurtelings aan kop en onderzijde – opbouwend luchtpolster afgeremd en daarna in de tegenovergestelde richting versneld. De centrifugaalkracht/tijdscurve is daardoor praktisch sinusvormig, zonder pieken die eventueel ontstaan door de slagen. Dit kenmerk is ideaal voor het transporteren van materiaal.

Het geharde en geanodiseerd aluminium huis van de vibrator is bestand tegen corrosie. De FPLF vibratormotor is chemisch resistent en kan daardoor in de voedingsmiddelen- en pharmaceutische industrie worden toegepast. De verhouding tussen het gewicht en de slagkracht van de FPLF vibratormotor maakt hen bijzonder geschikt voor toepassing op toevoersystemen. De vibratormotoren zijn explosieveilig, licht van gewicht, compact, geruisarm en efficiënt, waardoor zij geschikt zijn voor de meest uiteenlopende toepassingen. De FPLF vibratormotoren zijn eenvoudig te monteren en zijn ontworpen voor continubedrijf onder de slechtste omstandigheden. Onderhoud is daarom nauwelijks noodzakelijk.

De bodemplaat van de FPLF vibratormotor is voorzien van een boutgat met binnendraad, waardoor de vibrator d.w.z. slechts 1 bout eenvoudig kan worden gemonteerd. De in- en uitlaatpoort, welke zijn voorzien van binnendraad t.b.v. de persluchtaansluiting bevinden zich resp. aan de zijkant van het trilhuis en in de bovenplaat van de FPLF vibrator. Op de uitlaatpoort kan een standaard- respectievelijk FreeFlow geluidsdemper worden gemonteerd. Eventueel kan een flexibele luchtafvoerleiding op de uitlaatpoort worden aangesloten, welke een lengte van max. 2 m, mag bedragen en minimaal een diameter dient te hebben van 2 maal de binnendiameter van de luchttoevoerleiding. De maximaal toelaatbare omgevingstemperatuur bij de FPLF vibratormotoren bedraagt 80 graden C. De vibratormotoren – serie FPLF – kunnen in elke positie worden gemonteerd. Voor de voeding van de FPLF vibratormotoren dient uitsluitend droge en gefilterde perslucht (Filter 5 µm) te worden toegepast.

Als OPTIE kan de vibratormotor, type FPLF-25 en -35 geleverd worden met een adapter/bodemplaat voor bevestiging d.w.z. 4 bouten op een aanwezige bevestigingsplaats. Bij de typen FPLF-50-M, FPLF-60-M en FPLF-95-M is deze bodemplaat standaard. Als STANDAARD bevestiging voor de FPLF12 tm -35 geldt een in het hart van de bodemplaat geboord boutgat.

Maximum temperatuur: 0 tot 80°C
Maximum druk: 6 Bar