INVICON INDUSTRIAL BV
RADING 54
NL-1231 KB LOOSDRECHT
NETHERLANDS
+31-(0)35-5823518

VTL PNEUMATISCHE ZUIGER VIBRATOR

(MET VRIJ UITSCHUIVENDE ZUIGER)

BESCHRIJVING EN TOEPASSING:

De zuigervibratoren VTL-serie  onderscheiden zich van de overige typen Findeva -vibratormotoren doordat ze zijn uitgevoerd met een vrij uit het trilhuis schuiven de zuiger .

het trilhuis wordt onder normale omstandigheden bevestigd aan een vaste massa (b.v. machine of constructie) terwijl de uitschuivende zuiger vrij kan trillen cq. wordt bevestigd aan een in trilling te brengen massa. Hierdoor ontstaat zodra de perslucht wordt aangesloten op de VTL-motor een zuigerslag (maat “S” volgen de maatschets van onze documentatie) welke een grote amplitude en lineaire trilbeweging genereert.

De trilfrequentie is traploos regelbaar d.m.v. de perslucht druk (instelbaar van 2 – 6 bar)  De VTL-serie  zuiger trillers  geven bij een matige frequentie een grote amplitude. De trilbeweging voor veroorzaakt door dat de zuiger zich in het huis beurtelings aan de boven- en onderzijde druk opbouwende zuigerkamer wordt afgeremd en daarna in tegenovergestelde richting wordt versneld.

De VTL-serie zuiger trillers zijn geen kloppers en mogen ook niet als zodanig gebruikt worden, de zuigerstang (of het trilhuis)  moet altijd vrij kunnen bewegen. De centrifugaalkracht/tijds-curve is daardoor praktisch sinusvormig, zonder pieken. Dit kenmerk is ideaal voor het transporteren van (zachte) materialen.

De VTL-serie is opgebouwd uit stalen onderdelen (kunnen roesten) en heeft oliesmering nodig!

De verhouding tussen het gewicht en de slagkracht van de VTL-serie zuigervibratoren maakt het bijzonder geschikt voor toepassingen op toevoersystemen. De VTL-serie vibratoren zijn op eenvoudige wijze te monteren en ontworpen voor een lange levensduur.

Montage instructies:

De bodemplaat en de uitschuivende zuiger van de VTL-serie zijn voorzien van een boutgat met binnendraad, waardoor het trilhuis, of naar gelang de toepasssing, de uitschuivende zuiger, d.m.v. slechts 1 bout kan worden bevestigd. In het trilhuis bevinden zich de perlucht inlaat – en uitlaatpoorten (beiden voorzien van binnen draad), waarin  resp. een perslucht aansluitnippel en een geluidsdemper kan worden gemonteerd.

De omgevingstemperatuur bij de VTL-serie mag maximaal  60˚C bedragen.

De VTL-serie zuigervibratoren mogen in elke positie worden gemonteerd.

Omgevingstemperatuur: 0 -60˚C

Werk druk: 2 -6 bar