INVICON INDUSTRIAL BV
RADING 54
NL-1231 KB LOOSDRECHT
NETHERLANDS
+31-(0)35-5823518

R SERIE – PNEUMATISCHE ROL VIBRATOR

Beschrijving: Deze compacte pneumatische vibratoren zijn eenvoudig van ontwerp maar desondanks in staat zeer hoge centrifugale krachten te leveren.

Het huis is vervaardigd van geëxtrudeerd aluminium. Opgesloten tussen twee bijzonder slagvaste kunststof eindplaten draait een nauwkeurig geslepen rol. Ter vereenvoudiging van de montage heeft het huis vier montagegaten, twee horizontale en twee vertikale.

Samengeperste lucht wordt ingeblazen door een van beide inlaatpoorten die onder een hoek van 90° ten opzichte van elkaar in het huis zijn aangebracht. Deze inlaatpoorten zijn voorzien van een inwendige draad en een afsluitnippel met standaard BSP of NPT draad wordt meegeleverd om de inlaatpoort, die niet gebruikt wordt, af te dichten. De lucht stroomt weer naar buiten door de speciale slagvaste kunststof eindplaten, die door hun ontwerp tevens een geluiddempende functie hebben. In de luchttoevoerleiding dient een filter en olienevelaar te worden gemonteerd, om een lange levensduur van de vibratoren te garanderen. Aanbevolen wordt hydrauliekolie, die voldoet aan ISO VG5 = 5cSt/40°C bijv. Shell olie Tellus R5

TOEPASSING

De serie R hoogfrequente pneumatische vibratoren zijn een nieuwe benadering van het plaatsen en in beweging brengen van fijne materialen. Doordat de vibratoren op lucht worden aangedreven kan de frequentie eenvoudig worden geregeld door het aanpassen van de luchtdruk.

Enkele toepassingen:

  • Lossen van bunkers en silos
  • In beweging brengen van kleine delen/deeltjes
  • Voortbewegen van poeders
  • Verdichting van kunststof of beton in mallen

Omgevingstemperatuur: -40 tot 150°C
Geluidsniveau: 75 tot 100 dBA