INVICON INDUSTRIAL BV
RADING 54
NL-1231 KB LOOSDRECHT
NETHERLANDS
+31-(0)35-5823518

OMSCHRIJVING T-SERIE VIBRATOREN:

Deze vibratoren combineren een lage frequentie met een hoog arbeidsmoment, waardoor een krachtige trilling wordt opgewekt met een grote amplitude. Het huis is vervaardigd van geanodiseerd geëxtrudeerd aluminium. Het is bestand tegen chemicaliën en daardoor zeer geschikt voor gebruik in de voeding en farmaceutische Industrie. De LP vibratoren (lage druk) werken het meest efficiënt tussen 2 en 4 bar, terwijl de HP (hoge druk) vibratoren de beste resultaten leveren tussen 4 en 6 bar.

In de betreffende range kan de frequentie van de vibrator worden geregeld door variatie van de luchtdruk. Zodoende kan de vibrator worden afgeregeld afhankelijk van het gebruiksdoel. Deze pneumatische turbine vibratoren hebben een laag geluidsniveau. Het gemeten geluidsniveau in de buurt van de geluidsdemper kan worden gehalveerd als een uitlaatslang wordt toegepast.

Bedrijfstemperatuur: -40 tot 100°C
Geluidsniveau van 65-80 dBA

ONTWERP

De trilling wordt veroorzaakt door het hoge excentrische moment van de rotor, die is opgebouwd uit twee verschillende materialen. De rotor wordt ondersteund door twee zware rollagers, die zelfs bij een maximale snelheid een lange levensduur garanderen.

MONTAGE INSTRUCTIES:

Om een lange levensduur van de lagers te garanderen dient ook in de aanvoerluchtleiding een luchtfilter en een smeerolienevelaar aangebracht te worden. Als olie dient hydraulische olie te worden gebruikt, die voldoet aan ISO VG5 = 5, cSt/40°C, bijvoorbeeld Shell olie Tellus R5.

De bevestigingsbouten moeten minimaal van kwaliteit 8.8 of beter zijn. De plaat, waarop de vibrator wordt gemonteerd, dient volkomen vlakte zijn. Een niet vlakke oppervlakte kan het vibratorhuis beschadigen en daardoor een lagere productie geven dan is opgegeven.